Bownova Terapija

Kaj je?

Terapija je znana predvsem zaradi izjemnih rezultatov pri zdravljenju akutnih in dolgotrajnih problemov v mišično-fascialno-skeletnem sistemu.Je avstralska manualna tehnika, znana zaradi izjemnih rezultatov pri zdravljenju akutnih in dolgotrajnih problemov v mišično-fascialno-skeletnem sistemu, ki naše telo ponovno spomni kako učinkovito se lahko samo pozdravi. Bistvo terapije predstavljajo t.i. Bownove poteze, ki jih izvajam v določenih zaporedjih, s katerimi v organizmu prožim in vzpodbujam procese samozdravljenja. Bownova terapija izhaja iz Avstralije, kjer jo je pred petdesetimimi leti razvil samouk Thomas Bowen (1916-1982). Avstralski vladi in širši avstralski javnosti je postal znan leta 1975, ko je vlada izvedla anketo o uporabi naravnega zdravljenja.

 

tuina

Kako poteka?

Na klientu, ki je udobno nameščen v sedečem ali ležečem položaju, izvajam nežne prijeme z vmesnimi nekaj minutnimi odmori. Tako organizmu dam priložnost, da lahko vnesene dražljaje organizira v zanj optimalno stanje ravnovesja. Terapijo, ki traja od 30-60 minut lahko izvajam tudi preko tankih oblačil.

Zakaj je?

Bownovo terapijo uporabljam pri ljudeh vseh starosti-od novorojenčkov do starejših, od športnikov do nosečnic. S terapijo lahko zdravim že navzoče motnje, lajšam in odpravim bolečine ali pa jo uporabim kot preventivno ter sprostitveno terapijo.

kamni-trans-a
MaeveluBownova terapija